Βροχερό και με παροδικές νεφώσεις αναμένεται να είναι το «σκηνικό» του καιρού τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στο Αιγαίο τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα εν συγκρίσει με την υπόλοιπη χώρα, με πιθανότητα ψιλόβροχου νωρίς το πρωί στη βόρεια Κρήτη.

Στα ηπειρωτικά προβλέπεται αραιή συννεφιά, που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνή.

Σε παρόμοια επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία, με τις μέγιστες στους 12 στη βόρεια Ελλάδα, 12 – 14 στα ανατολικά ηπειρωτικά, μέχρι 15 βαθμούς στα δυτικά και 16 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο, νότιοι σε ήπιες εντάσεις 2 – 4 μποφόρ. Βοριάς στο Αιγαίο με ένταση 3 – 5 και τοπικά θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 5 – 13 και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 4, στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία από 4 – 11 και στον Θερμαϊκό θα πνέει νοτιοανατολικός άνεμος 3 – 4 μποφόρ.

Την Τρίτη, στα δυτικά προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές, μέχρι περίπου τις απογευματινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγη συννεφιά και περισσότερο ήλιο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Την Τετάρτη, η μέρα θα είναι αρκετά συννεφιασμένη σε όλη τη χώρα. Στα δυτικά αναμένονται βροχές. Από την Τετάρτη και στη συνέχεια, η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία και μέχρι το τέλος της βδομάδας θα αγγίξει σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα κοντά στους 20 – 21 βαθμούς.