Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθούν οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης η 29χρονη μητέρα και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της που δολοφόνησαν τον 7χρονο γιο της πρώτης, Ανδρέα, και έκρυβαν επί χρόνια το πτώμα του.

Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί αποδοκίμασε το ζευγάρι την ώρα που περνούσε τις πόρτες της πρώην σχολής Ευελπίδων, λίγο πριν οδηγηθεί στον 33ο Τακτικό Ανακριτή.

Ο μεν 33χρονος κατηγορείται ότι οδήγησε το παιδί σε ασφυκτικό θάνατο, το 2017, βάζοντας μονωτική ταινία στο στόμα του, η δε μητέρα ότι δεν έκανε τίποτα για το σώσει το γιο της βλέποντάς τον να υποφέρει και να αφήνει μαρτυρικά την τελευταία του πνοή. Αντίθετα, τις στιγμές εκείνες φέρεται να έπαιζε παιχνίδι στον υπολογιστή ενώ για πέντε ολόκληρα χρόνια έκρυβε μαζί με το σύντροφό της τη φρικιαστική αλήθεια.

Αέσως μετά το θάνατο του παιδιού, ο σύντροφός της πήρε το άψυχο σώμα του και το τοποθέτησε σε μια τσιμεντένια λάρνακα που έφτιαξε στη ταράτσα του σπιτιού που έμεναν στη Κυψέλη. Όταν μάλιστα αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι αυτό, ο 33χρονος έβαλε τα οστά του παιδιού μέσα σε μια εργαλειοθήκη και τα μετέφερε μαζί του. Όλα αυτά τα χρόνια η 29χρονη, έλεγε σε όλους όσοι τη ρώταγαν για τον γιο της, ότι ζει πλέον μόνιμα με τον βιολογικό του πατέρα στην Πολωνία!

Σύμφωνα με όσαέχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο άτυχος Ανδρέας όπως και η αδελφή του, ζούσαν έναν συνεχή εφιάλτη στα χέρια των δυο κατηγορουμένων, υφιστάμενοι υποσιτισμό, ασιτία και διαρκή βία.