Χαλάει ο καιρός την Τσικνοπέμπτη με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης.

Αν και η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου, η καλοκαιρία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν θα συνεχιστεί.

Για την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα τσικνίσουμε με βροχερό καιρό.

Τι λένε τα Μερομήνια

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Ο καιρός που έχουν οι ημέρες αυτές υποτίθεται ότι είναι ενδεικτικός των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια ολόκληρου του επόμενου έτους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα Μερομήνια ο φετινός Φεβρουάριος θα παρουσιάσει άστατες καιρικές συνθήκες.

Όσο προχωρούν οι ημέρες και πλησιάζουμε την Τσικνοπέμπτη (24 Φεβρουαρίου) και τις Απόκριες ο καιρός «χαλάει» με βροχές και κρύο.

Όσο πλησιάζουμε στην τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί φέρνοντας ακόμα και χιόνια και μάλιστα σε χαμηλό υψόμετρο.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Καθαρά Δευτέρα (7 Μαρτίου), όπου σύμφωνα πάντα με τα Μερομήνια θα πετάξουμε χαρτααετό με λιακάδα.