Πριν μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα ένα σοκαριστικό σκηνικό που έγινε γνωστό τις τελευταιες ώρες, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν να διαχειριστούν μία σοβαρή υπόθεση.

Ειδικότερα, σε πληρώματα δύο περιπολικών δόθηκε εντολή από την Άμεση Δράση για να κατευθυνθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην οδό Παπαναστασίου, στις Συκιές, όπου υπήρχε σε εξέλιξη σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού thestival, ένας 33χρονος με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κλείδωσε τη μητέρα του, τον πατριό του και ένα ανήλικο κορίτσι σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, όπου τους χτυπούσε και τους απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει με ένα μαχαίρι. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, πατριός και ανήλικη κατόρθωσαν να βγούνε από το μέρος μέσω ενός παραθύρου, τη στιγμή που άκουγαν την τραυματισμένη γυναίκα να φωνάζει «βοήθεια θα με σκοτώσει».

Τα αντανακλαστικά των αστυνομικών ήταν γρήγορα, καθώς προσπάθησαν να μπούνε στο διαμέρισμα, με τον 33χρονο να έχει τοποθετήσει όμως σύρτη και να κάνει αδύνατη την πρόσβαση. Τους ζήτησε να απομακρυνθούν γιατί κρατάει μαχαίρι και εκείνοι, αποφάσισαν να επέμβουν. Έσπασαν την πόρτα και πέρασαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Ο δράστης έτρεξε προς την κουζίνα και έτσι κατάφεραν να απομακρύνουν την τραυματισμένη γυναίκα. Αυτή δυστυχώς ήταν η πρώτη φάση του «σχεδίου» του, καθώς ο 33χρονος έκοψε το σωληνάκι μιας φιάλης υγραερίου και την άνοιξε γεμίζοντας το διαμέρισμα με υγραέριο. Στο ένα χέρι κρατούσε αναπτήρα και στο άλλο το μαχαίρι.

Η σωτήρια επέμβασή τους

Στη συνέχεια, είπε στους αστυνομικούς να αποχωρήσουν για να μην ανατινάξει την πολυκατοικία. Οι ίδιοι, όντας πλήρως ψύχραιμοι συνέχισαν να μιλούν μαζί του για να τον μεταπείσουν, δίχως εκείνος να αλλάξει γνώμη. Ξαφνικά, ο δράστης έστρεψε το μαχαίρι προς το στήθος του και προσπάθησε να το καρφώσει στην καρδιά του. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο δράστης φορούσε χειροπέδες.

Η γειτονιά χειροκρότησε του αστυνομικούς για την αίσια έκβαση της επιχείρησης. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία. Το συμβάν σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου.