Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Aκολουθούν οι δηλώσεις του

Αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των 3 παιδιών από την Πάτρα: Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και από τη στιγμή που ανέλαβε το Ανθρωποκτονιών ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών να περιμένουμε η Αστυνομία να μαζέψει όλα τα στοιχεία, τα πορίσματα των ιατρών, τις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες, τα ευρήματα των εργαστηριών και φυσικά τις μαρτυρίες νοσηλευτών, γιατρών, της οικογένειας αι να βγάλουμε στο τέλος ένα συμπέρασμα. Καλό είναι να μην αφήνουμε υπονοούμενα γιατί όλα είναι πιθανά, όταν υπάρχει ένας θάνατος όλα είναι πιθανά όμως πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το τελικό πόρισμα.

Γιατί δεν παρακολουθούσαν την υπόθεση μετά το δεύτερο θάνατο

Είχαμε κάποιους θανάτους που έχουνε χαρακτηριστεί αιφνίδιοι θάνατοι. Τα παιδάκια χάσανε τη ζωή τους μέσα στο νοσοκομείουπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Εξετάζονται οι αιτίες θανάτου, πρέπει να υπογράψει την έκθεση ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής ο οποίος κάνει νεκροτομή και νεκροψία και σύμφωνα με τα ευρήματα βγάζει ένα συμπέρασμα. Τα συμπεράσματα σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι ήταν αιφνίδιος θάνατος προφανώς από παθολογικά αίτια. Όταν μιλάμε για αιφνίδιο θάνατο και δεν μιλάμε για βίαιο προφανώς θεώρησαν ότι μάλλον είχαν κάποιο παθολογικό αίτιο τα παιδιά και για αυτό έφυγαν από τη ζωή.

Για το αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει νωρίτερα η έρευνα

Δεν ξέρουμε τι στοιχεία υπήρχαν τότε και τι στοιχεία έχει τώρα ο Εισαγγελέας για να ξεκινήσει αυτή την έρευνα.

Για το γιατί πήγε η υπόθεση στο Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα

Το Ανθρωποκτονιών είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία με έμπειρους αξιωματικούς που όταν φεύγει από τη ζωή κάποιος ασχολούνται με τις συγκεκριμένες δικογραφίες άρα έχουν εμπειρία. Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια άλλη πληροφορία στον δικαστικό λειτουργό, αυτό δεν μπορουμε να το ξέρουμε αλλά καλό είναι να μην κάνουμε εικασίες. Υποθετικά μιλώντας θα μπορούσε να έχουν πάει κάποια καινούργια στοιχεία στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας για αυτό να δώσει παραγγελία και να διατάξει για προκαταρκτική εξέταση. Δεν νομίζω ότι είναι κάποιος που δεν θέλει να γίνει περαιτέρω έρευνα, δεν νομίζω ότι η οικογένεια δεν θέλει να γίνει έρευνα. Να περιμένουμε, μην τρέχουμε η Αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα δούμε αν υπήρξε αμέλεια, αν υπήρξε πρόθεση, αν ήταν θέμα γονιδιακό και επήλθε ο θάνατος, αν υπήρξαν κάποια παθολογικά αίτια άλλα , είναι πολλά τα σενάρια αλλά θα πρέπει να περιμένουμε.

Ακούστε τη συνέντευξή του