Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όταν υγειονομικοί και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κρατους επιχείρησαν αναίτια να κλείσουν τον δρόμο.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ τους εμπόδισαν, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, προκειμένου να μην προκαλέσουν κυκλοφοριακή ασφυξία στο κέντρο της Αθήνας σε ώρα αιχμής.




Οι συγκεντρωμένοι ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές αρχές και έπεσαν δακρυγόνα. Ως αποτέλεσμα των επεισοδίων, έκλεισε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Η ΑΔΕΔΥ μαζί με άλλα σωματεία πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας έως τις 11 για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.



Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο στάσης εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών που έχουν αναφορά στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις περικοπές που φέρνει το «πόρισμα» της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωσή του.



Καταθέτει πρόταση «διπλασιασμού του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και επέκταση σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών με κατηγοριοποίηση», κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να περικόψει το συγκεκριμένο επίδομα».