Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε την Πέμπτη στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης κατά ηθοποιού, σε βαθμό κακουργήματος, για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

Συγκεκριμένα, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα στο κείμενο υπογραφών των 1.238 ηθοποιών που ζητούσε παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη!

Οι αναρτήσεις του στα social media ήταν «σκληρές» με τον ίδιο σε μία από τις - μεταξύ άλλων - απρεπείς δημοσιεύσεις και κατά της κυβέρνησης να αναγράφει «Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Οι καταγγελίες

Όπως γίνεται γνωστό, εις βάρος του κατατέθηκαν καταγγελίες από τέσσερις γυναίκες. Η εν λόγω δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Δύο από τις καταγγέλλουσες είναι αδελφές, εκ των οποίων η μία είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα. Στις καταγγελίες τους κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα άνδρα μεταξύ 2008 και 2014, ενώ ήταν ανήλικες -η μία 15 και η άλλη 14 ετών. Η μικρότερη αδελφή έχει μάλιστα καταγγείλει ότι εξαιτίας του μηνυόμενου οδηγήθηκε σε ψυχολογική κατάρρευση και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της το 2012, διότι δεν άντεχε άλλο τη διαρκή φυσική και ψυχική κακοποίηση. Οι δύο αδελφές έχουν δηλώσει βέβαιες ότι ο καλλιτέχνης έχει κακοποιήσει και άλλες γυναίκες, οι οποίες θα βρουν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό χάρη στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Πρόκειται για τον πέμπτο ηθοποιό που διώκεται ποινικά για σοβαρή υπόθεση σεξουαλικών εγκλημάτων.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα.

Από τη δική του πλευρά, ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα, με έναν από τους ισχυρισμούς που φέρεται να προέβαλε ήταν ότι οι καταγγέλουσες ήταν «ερωτευμένες μαζί του». Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων, που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Σημαντικός παράγοντας στην άσκηση της δίωξης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός η πολυετής δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να καλύπτει την επταετία 2008-2015, αλλά και ο αριθμός των καταγγελιών. Στη δικογραφία έχουν ενσωματωθεί μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών που τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση, αν και δεν περιλαμβάνονται στη δίωξη.