Αρνήθηκαν στις απολογίες τους κάθε σχέση με το θάνατο του 44χρονου Ρομ στο Μενίδι ο αστυνομικός και ο 65χρονος συγκατηγορούμενος του. Και οι δύο με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέας αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο αστυνομικός με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο 65χρονος χωρίς όρους.

Σε βάρος του αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ ο 65χρονος κατηγορείται για συνέργεια στις πράξεις του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστήριξε πως είναι συγκλονισμένος από την τραγική κατάληξη του 44χρονου. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας, καθώς δέχθηκε επίθεση με φαλτσέτα από το θύμα και τραυματίστηκε ο ίδιος στην προσπάθεια να αφοπλίσει τον 44χρονο.

Ο 44χρονος επιχείρησε, σύμφωνα με μαρτυρίες, να κλέψει ένα κλιματιστικό από σπίτι της περιοχής. Οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές και ακολούθησε καταδίωξη, με τους δύο συλληφθέντες να χτυπούν τον 44χρονο, ο οποίος τελικά κατέληξε. Λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, εντόπισαν τον 44χρονο νεκρό με σημάδια ξυλοδαρμού σε πάρκο και ειδοποίησαν τις αρχές.