Ο γιος ενός εκ των αγνοουμένων από το Euroferry Olympia , κ. Ηλίας Γεροντιδάκης, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Σε αυτά τα καράβια της γραμμής και του Μπρίντιζι και της Αγκόνα και της Βενετίας του Crimaldi είναι άθλιες οι συνθήκες. Τα καράβια είναι παμπάλαια, δεν είναι για εμπορικά να κουβαλάει εμάς, είναι για ζώα και εμείς ζώα δεν είμαστε γιατί έτσι μας θεωρεί ο Grimaldi. Οι συνθήκες είναι άθλιες, οι καμπίνες είναι μέσα στους κοριούς άσχετα ότι λένε ότι πέρασε επιτροπές για να φύγει το καράβι όλα αυτά είναι ψέματα», τόνισε ο κ. Γεροντιδάκης.

Ακόμα, κατήγγειλε ότι «δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη μέσα στο καράβι ούτε αν χτυπήσει ένα αυτοκίνητο με ένα άλλο αυτοκίνητο, γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση στο θέμα να παρκάρουν τα φορτηγά σωστά και ο καθένας παρκάρει μόνος του».

«Από το 2013 κάνουμε καταγγελίες με τη ΣΟΦΑΕ», τόνισε.

«Όλα έχουν ξεκινήσει από το Europa lines που το πέταξε στα βράχια εδώ στην Ηγουμενίτσα. Αυτό είναι το τρίτο καράβι της συγκεκριμένης εταιρείας, στο ίδιο σημείο αυτό δεν είναι τυχαίο, στο ίδιο σημείο στο «πηγάδι» όλοι το γνωρίζουμε απλά δεν τους έκατσε καλά το σκηνικό με το Norman Atlantic γιατί καρφωθήκανε και είπαν θα κάψουμε αυτό το καράβι στο πιο βαθύ σημείο αλλά ήταν άτυχοι γιατί ήταν σε ελληνικά ύδατα και δεν πρόλαβε να μπει στην Αδριατική», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση γιατί δεν επιλέγουν άλλα πλοία να ταξιδέψουν, ο κ. Γεροντιδάκης υπογραμμίζει: «Έχουμε πολύ λίγα πλοία σαν Ελλάδα. Δεν δίνει άδειες το υπουργείο να βγουν και άλλα καράβια».

Ερωτηθείς αν υπήρχαν έλεγχοι γιατί κανονικά απαγορεύεται να είσαι στο αυτοκίνητο, κατήγγειλε με ειρωνικό ύφος ότι «έλεγχος δεν υπάρχει για να παρκάρεις, θα υπάρχει έλεγχος να σε προσέξουν;».