Θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στον αθλητισμό το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον νέο αθλητικό νόμο, δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως είπε, μιλώντας στον Σκάι, δεν έχει γίνει στο παρελθόν τέτοιου είδους σύσκεψη καθώς σε αυτήν θα συμμετάσχουν πρώην υπουργοί αθλητισμού-εκπρόσωποι όλων των κομμάτων αρμοδίων για αθλητισμό, ο πρόεδρος επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων Βουλής, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ομάδας εργασίας της ΣουπερΛιγκ και εκπρόσωποι της σουπερ Λιγκ 2.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρχουν εκπρόσωποι από ομοσπονδίες του ΠΣΑΤ, εκπρόσωποι των αθλητών αλλά και εκπρόσωποι των νόμιμων λεσχών. «Έτσι αναδεικνύονται υγιείς φωνές, με αυτούς που πασχίζουν για καθαρό ποδόσφαιρο, κατά της οπαδικής βίας είμαστε μαζί».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο αυστηρό πλαίσιο που επιβάλλει ο νέος αθλητικός νόμος ο οποίος έρχεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

«Αν συλληφθεί κάποιος που εμπλέκεται σε περιστατικό οπαδικής βίας, αυτομάτως προφυλακίζεται εκδικάζεται κατά προτεραιότητα το περιστατικό και ξεκινά αμέσως η έκτιση της», είπε.