Σήμερα το μεσημέρι ξεκινά το πρώτο λεωφορείο από το κέντρο της Αθήνας για την Ουκρανία ναυλωμένο από την Ουκρανική Κοινότητα Ελλάδας.

Έξω από την ουκρανική πρεσβεία στην Φιλοθέη βρέθηκαν και σήμερα αρκετοί ουκρανοί πολίτες που ζουν στη χώρα μας για να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στην πατρίδα τους.

Αρκετοί από αυτούς ζουν έως και 25 χρόνια στην Ελλάδα παρόλα αυτά θέλουν να πάνε πίσω στους δικούς τους ανθρώπους στην Ουκρανία αυτές τις δύσκολες ώρες.

Κάποιοι από αυτούς θέλουν να επιστρέψουν για να μπούν στις λίστες των εθελοντών ώστε να καταταγούν στο στρατό και να πολεμήσουν. Είναι πολλοί αυτοί οι νέοι άνθρωποι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ουκρανικής κοινότητας.

Για τον λόγο αυτό ναυλώνονται τουριστικά λεωφορεία από την κοινότητα καθώς ο μοναδικός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στην Ουκρανία είναι οδικώς.

Στη χώρα μας όμως υπάρχουν και δεκάδες τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν και βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία καθώς δεν ξέρουν τι συμβαίνει δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και θέλουν να γυρίσουν στις οικογένειες τους και απευθύνονται στην πρεσβεία προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ταξιδέψουν.