Νέες προκλήσεις και σήμερα από πλευράς της Άγκυρας σημειώθηκαν με 11 παραβασεις, 60 (!) παραβιάσεις και 2 εμπλοκές, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά, σήμερα, 7 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, 5 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, 1 «τριάδα» επίσης F-16, και ένα «ζευγάρι» αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-4E, καθώς επίσης 2 αεροσκάφη ναυτικών επιχειρήσεων ATR-72 και 1 Μη Επανδρωμένο Αεροόχημα (UAV), συνολικώς 18 αεροσκάφη, από τα οποία τα 5 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 11 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 60(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 60 παραβιάσεις του ΕΕΧ οι 12 σημειώθηκαν από τα μαχητικά, ενώ σημειώθηκαν και 2 εμπλοκές με τα αεροσκάφη «ετοιμότητος» της ελληνικής αεραμύνης που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις, «τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.