Τα «πάντα όλα» είχε το σημερινό «μενύ» των προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, καθώς περιελάμβανε παραβάσεις, παραβιάσεις, υπερπτήσεις ελληνικών νησιών και εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά, συμφώνως πάντα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με αυτά, σήμερα, 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και δύο ναυτικής συνεργασίας ATR-72, συνολικώς 9 αεροσκάφη, από τα οποία 4 εκ των μαχητικών ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, και 57 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό και Νοτιοανατολικό ΑιγαίοΑιγαίο.

Σημειώθηκαν 3 «εικονικές αερομαχίες» 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 42 από τις 57 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά και οι υπόλοιπες 15 από το CN-235, ενώ 4 από τις 42 παραβιάσεις των μαχητικών ήταν οι ισάριθμες πρωινές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Επίσης σημειώθηκαν 3 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.