Ποινικές ευθύνες του 27χρονου καταγγέλλοντα, ο οποίος κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι βιάστηκε από το Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 16 ετών «είδε» η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για ψευδή κατάθεση.

Ο Αλέξης Κούγιας για λογαριασμό του εντολέα του ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η πλευρά του ηθοποιού και σκηνοθέτη, καταθέτει μήνυση στον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση, ζητώντας να εφαρμοστεί το άρθρο 38 του ΚΠΔ και να διαβιβαστεί η μήνυση στην Εισαγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

«Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες» σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες, δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα, πρόκειται περί κοινού απατεώνα». Συνολικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη εντόπισε 19 αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας, ο μάρτυρας.

Από την άλλη, ο συνήγορος του μάρτυρα και μηνυτή, Γιάννης Βλάχος δήλωσε πως επιφυλάσσεται να σχολιάσει στην επόμενη συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ο εισαγγελέας της έδρας σχολίασε ότι δεν αποκλείεται να χρειαστούν διευκρινίσεις από τον μάρτυρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι η καταγγελία του 27χρονου ήρθε 10 ή 11 χρόνια μετά το συμβάν, ενώ, επισήμανε ότι δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση ή μάρτυρας που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του. Παράλληλα, επισήμανε πως υπήρξαν αντιφάσεις σε όσα υποστήριξε για το πότε αποφάσισε να υποβάλει τη μήνυση ενώ μπέρδεψε και τις ημερομηνίες.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε «βροχή» ερωτήσεων στον μάρτυρα, εξετάζοντας τον επί πολλές ώρες. Συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε από τον μάρτυρα να του να πει στο δικαστήριο την ακριβή διεύθυνση του στη Σουηδία σε περίπτωση που θελήσει να κοινοποιήσει αγωγή ή μήνυση, προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου του μάρτυρα Γιάννη Βλάχου, ο οποίος επισήμανε ότι τα στοιχεία του είναι γνωστά στο δικαστήριο και ο τρόπος που διατυπώνονται οι ερωτήσεις είναι έμμεσα εκφοβιστικές.

Επιπλέον, ο κ. Κούγιας ζήτησε από την υπεράσπιση να δηλώσει την ακριβή διεύθυνση στο σπίτι που μένει ο μάρτυρας στη Βούλα. Ο μάρτυρας είπε ότι δεν θέλει να πει τη διεύθυνση του σπιτιού που μένει γιατί φοβάται. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη έδειξε στο μάρτυρα μια σειρά από φωτογραφίες στο δίκτυο LinkedIn σχολιάζοντας ότι «οι φωτογραφίες που προβάλλεται στο ίντερνετ δείχνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που συχνάζει σε πλούσια μέρη και θέλει να παρουσιάζει το κορμί του».

Αλέξης Κούγιας: Το κορμί σας γιατί το δείχνετε συνέχεια;

Μάρτυρας: Τι συνέχεια; Σε μία φωτογραφία

Αλέξης Κούγιας: Εδώ; Τα μπράτσα;

Μάρτυρας: Μου αρέσει να γυμνάζομαι

Αλέξης Κούγιας: Έχετε εδώ καμία φωτογραφία του σοβαρού μεσίτη; Σε ποιους απευθύνεστε; Ποια είναι η πελατεία σας;

Μάρτυρας: Μεσίτης εδώ και ένα μήνα ξεκίνησα.

Αλέξης Κούγιας: Μας είπατε 4 χρόνια.

Μάρτυρας: Ναι, περιοδικά.

Οι αλλαγές στις ημερομηνίες των συμβάντων που έχει καταγγείλει ο μάρτυρας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκάλεσαν και ερωτήσεις από την πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Πρόεδρος: Γιατί δεν περιμένατε πρώτα να συνεννοηθείτε με τους φίλους σας για τις σωστές ημερομηνίες και μετά να κάνετε τη μήνυση; Ποιος ο λόγος της βιασύνης;

Μάρτυρας: Δεν ήθελα να μιλήσω στους φίλους και τους συγγενείς γιατί δεν ήθελα να με σταματήσει κανένας.

Πρόεδρος: Γιατί να σας σταματήσουν;

Μάρτυρας: Γιατί μετά που έμαθαν είχαν φοβηθεί. Αυτή είναι η νοοτροπία τους, μην μπλέξεις.

Πρόεδρος: Γιατί έπρεπε να γίνει τότε και όχι μετά από ένα μήνα η μήνυση; Θα έφευγε ο κατηγορούμενος; Θα παραγραφόταν η πράξη;

Μάρτυρας: Πίστευα ότι τότε ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ένιωθα ότι έπρεπε να μπω γρήγορα σε αυτό.

Πρόεδρος: Γιατί;

Μάρτυρας: Όταν πήρα τον δικηγόρο και μιλήσαμε μου είπε ότι τότε ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να κάνουμε τη μήνυση.

Πρόεδρος: Γιατί δεν περιμένατε πρώτα να μιλήσετε με μάρτυρες ενώ είχαν περάσει και δέκα χρόνια; Τι θα κερδίζατε εσείς από αυτήν την κατάσταση;

Μάρτυρας: Εγώ εκείνη την περίοδο δεν ήμουν πολύ καλά, ήθελα να τη γράψω και να την στείλω.

Πρόεδρος: Λέτε δηλαδή ότι δεν ήσασταν καλά.

Γιάννης Βλάχος: Αναφέρει στη μήνυση τους μάρτυρες. Το ίδιο βράδυ πήγε η αστυνομία και βρήκε τον έναν.

Αλέξης Κούγιας: Τη δουλειά που κάνατε με τον κ. Σπυρόπουλο την έχουμε καταλάβει.

Πρόεδρος: Ελάτε…