Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν πριν από λίγο οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες, πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και έναν ακόμα άνδρα -οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι για ληστείες- είναι οι βασικοί απαγωγείς, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί και σημαντικό μέρος από τις 800.000 ευρώ που πήραν για να αφήσουν τον Γιώργο Κυπαρίσση.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη

Για σωρεία αξιόποινων πράξεων η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων για την απαγωγή του Γ. Κυπαρίσση.

Ειδικότερα σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή.

Το χρονικό της απαγωγής

Υπενθυμίζεται ότι 66 ημέρες κράτησε ο εφιάλτης της απαγωγής για τον 40χρονο, Γιώργο Κυπαρίσση. Ο επιχειρηματίας, πλέον, προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του από εκεί που σταμάτησε, στις 29 Δεκεμβρίου του 2021, όταν οι δράστες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς -όπως ο ίδιος υποστήριξε – τον ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι του στο Ντράφι και τον άρπαξαν, ζητώντας, μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό του ενός εκατ. ευρώ για να τον αφήσουν να επιστρέψει στην οικογένεια του.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν κοντά στην οικογένεια και ανέλαβαν τις έρευνες, καθοδηγώντας τις διαπραγματεύσεις.

Δείτε το βίντεο


Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν

Την Πέμπτη θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για τις απολογίες τους, οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την πολυήμερη κράτηση του επιχειρηματία που απελευθέρωσαν μετά την παράδοση λύτρων.