Συνολικά 13 άτομα τραυματίστηκαν, όλοι ευτυχώς ελαφρά από την τρομακτική καραμπόλα που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω δεκάδες άλλα οχήματα λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα ήταν και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος ήταν καθ’ οδόν για τη Μικρή Πρέσπα, για το θέμα με το θάνατο εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών.

Η Τροχαία Βέροιας απεγκλώβισε και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονταν στις καραμπόλες, καθώς αυτές έγιναν και σε μικρές αποστάσεις η μία από την άλλη.

Στον χώρο έφτασαν και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης. Ωστόσο, η επιχείρηση καθαρισμού του δρόμου ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

Παράλληλα, εκτράπει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς Δυτική Μακεδονία, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, από τη Βέροια προς Έδεσσα, Πτολεμαΐδα και κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού προς Κοζάνη.

06
077
07
08
09
99_2