Οι ΗΠΑ την Κυριακή έστειλαν στην Βουλγαρία και στην Μαύρη Θάλασσα, περνώντας και απο τον ελληνικό εναέριο χώρο, το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο κατασκοπευτικο αεροσκάφος που διαθέτουν. Τη Δευτέρα προχώρησαν στην επόμενη κίνηση και έστειλαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν και πυρηνικά, τα οποία έφτασαν μια ανάσα από τα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ όπως αποκαλύπτει το MEGA εισήλθαν και στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Απογειώθηκαν σήμερα από τη βάση τους στη Βρετανία δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52. Αφού πέταξαν πάνω από την Ευρώπη, έφτασαν απάνω από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.

Στη συνέχεια κατέβηκαν νοτιότερα, στην Βουλγαρία, όπου πέταξαν σε ύψος 8.000 μέτρων, ώστε να είναι ορατά από τα ρωσικά ραντάρ.

Έπειτα μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, όπου συναντήθηκαν με δύο ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη βάση της Αγχιάλου και κατευθύνθηκαν δυτικά, περνώντας από τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.

Τόσο η πτήση του μη επανδρωμένου κατασκοπικού αεροσκάφους όσο και οι πτήσεις των Β-52 δείχνουν πως ο ελληνικός χώρος είναι ενταγμένος στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.