Με βαρύ κατηγορητήριο οδηγούνται σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με αντικείμενο την οπαδική βία.

Ανάμεσα τους και μία 27χρονη η οποία φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση. Η εγκληματική οργάνωση είχε πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά, σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς των Ερυθρόλευκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα των επιθέσεων σε άλλες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν περιγράψει αυτούς καθώς τις περισσότερες φορές, τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κουκούλες.

Το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνει εκτός από το αδίκημα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και αυτά που αφορούν ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ανακριτής και αρμόδιος εισαγγελέας, θα αποφανθούν για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Πάντως, η έρευνα των εισαγγελικών αρχών συνεχίζεται σε κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.