Συνολικώς, 8 ασθενείς, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, μεταφέρθηκαν σε ισάριθμες αποστολές αεροδιακομιδών (MEDEVAC/=MEDical EVACuation) από νησιά του Αιγαίου και την Κεφαλονιά, σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων, από τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πληρώματά τους, στη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά είχαμε την ακόλουθη πτητική δραστηριότητα:

-Ένα ελικόπτερο Super Puma τηυς 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) μετέφερε 1 ασθενή από τη Σύμη στο αεροδρόμιο Μαριτσών Ρόδου.

-Ένα ελικόπτερο ΑW-109 του Σμήνους ΕΚΑΒ της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ/Σμήνος ΕΚΑΒ) μετέφερε 1 ασθενή από τη Μήλο στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος.

-Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 ΜΕΔ μετέφερε 1 ασθενή από τη Σύμη στο αεροδρόμιο Μαριτσών Ρόδου.

-Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) μετέφερε 1 ασθενή από τη Λήμνο στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

-Ένα αεροσκάφος C-27J της 354 ΜΤΜ μετέφερε 1 ασθενή από την Κεφαλονιά στην Κέρκυρα.

---Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 ΜΕΔ μετέφερε 1 ασθενή από τη Λέρο στοαεροδρόμιο της Ρόδου.

-Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 ΜΕΔ μετέφερε 1 ασθενή από την Πάτμο στο αεροδρόμιο Μαριτσών Ρόδου.

-Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 ΜΕΔ μετέφερε 1 παιδί από την Κω στο αεροδρόμιο Μαριτσών Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελικόπτερο Super Puma που επιχειρούσε από τη Ρόδο και είχε πτητική υπερδραστηριότητα όλο το τριήμερο, είναι το ελικόπτερο ετοιμότητος για αποστολές ερεύνης – διασώσεως που εδρεύει μονίμως στη Ρόδο και επιχειρεί από εκεί, όποτε απαιτηθεί.

Συνολικώς, πραγματοποιήθηκαν 8 αποστολές, όλες κατόπιν από σχετική κλήση από το ΕΚΑΒ προς το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ, στις οποίες συμπληρώθηκαν 13,4 ώρες πτήσεως.