Σε φυλάκιση δύο χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 30χρονος με την κατηγορία ότι κρατούσε αιχμάλωτη νεαρή από την Κίνα και την έβαζε να εργάζεται στην επιχείρησή του χωρίς να την πληρώνει. Το Μεικτό Ορκωτό Θεσσαλονίκης αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και γι’ αυτό καταδίκασε σε 2 χρόνια με τριετή αναστολή τον 30χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της σωματεμπορίας.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας στην αγόρευσή της πρότεινε να αθωωθεί ο 30χρονος καθώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για την εργασία της κοπέλας και η νεαρή είχε κάνει την καταγγελία με 3 χρόνια καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, η υπόθεση ξεκίνησε το 2010 όταν ο 30χρονος πρότεινε στην κοπέλα μία δουλειά με καλό μισθό και την έπεισε να αφήσει την Κίνα και να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατριός της κοπέλας γνώριζε τον 30χρονο και την παρότρυνε να έρθει στη χώρα μας. Πράγματι η κοπέλα έφτασε στη Θεσσαλονίκη παράνομα και ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση με λευκά είδη της οικογένειας του 30χρονου. Το διαβατήριό της κρατήθηκε από το διακινητή, ο οποίος ασκούσε πίεση στον 30χρονο για να πάρει τα 12.000 ευρώ της μεταφοράς της κοπέλας.

«Περιόριζε τη μετακίνησή μου, καταπατούσε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και δεν με πλήρωνε για την εργασία μου. Με κρατούσε αιχμάλωτη στο πατάρι της επιχείρησης», ανέφερε στην κατάθεσή της η κοπέλα. Το 2013 το θύμα κατήγγειλε στις Αρχές τον 30χρονο.


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 15 Μαρτίου 2022