Ο προσωπικός γιατρός του Δημήτρη Κοντομηνά μίλησε για την κατάσταση του επιχειρηματία το τελευταίο διάστημα, τις επισκέψεις που δεχόταν στο νοσοκομείο και την αναστροφή της υγείας του, πριν από ένα μήνα, που ενώ όλοι περίμεναν να πεθάνει σε λίγες ώρες, όλα άλλαξαν όταν τον κοινώνησε στην Εντατική.

Ο διακεκριμένος ιατρός Δημήτρης Λινός, που πριν από λίγους μήνες χειροτονήθηκε κληρικός, αναφέρθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του επιχειρηματία, κατά τα οποία παρέμενε νοσηλευόμενος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Όπως είπε, τα τελευταία δύο χρόνια, η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική, καθώς οι συγγενείς του και οι γιατροί είχαν απαγορεύσει τις πολλές επισκέψεις, ενώ σημείωσε πως «χρειάστηκε να κάνουμε και τραχειοστομία, οπότε και τεχνικά δεν μπορούσε να μιλήσει. Είχε όμως το μυαλό του, ήταν εγκλωβισμένος στο κορμί του».

Ο κ. Λινός μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», περιέγραψε ένα αστείο περιστατικό, με έναν πολιτικό που είχε επισκεφθεί στο δωμάτιό του τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον ρωτούσε εάν τον αναγνώριζε. Ο επιχειρηματίας αποκρίθηκε ότι δεν θυμόταν ποιος ήταν, όμως όταν εκείνος αποχώρησε από το χώρο, ο επιχειρηματίας εξομολογήθηκε στον ιατρό ότι θυμόταν τον άνδρα που εμφανίστηκε μπροστά του, αλλά προτιμούσε να τον αποφύγει, όπως του είπε.

Περιέγραψε όμως κι ένα θαύμα που έγινε περίπου ένα μήνα πριν από το θάνατο του επιχειρηματία, ενώ η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί πολύ. Όπως είπε, του απευθύνθηκε ως κληρικός και του είπε «Δημήτρη, θες να κοινωνήσεις; Σηκώθηκε, άνοιξε τα μάτια και μου λέει “ναι”. Πάω στη Μονάδα (ενν. Εντατική), φοράω το πετραχήλι μου και τον κοινωνώ και περιμένω να δω αν θα καταπιεί ο άνθρωπος, γιατί είχε και τραχειοστομία. Ανοίγει το στόμα του και καταπίνει με ηρεμία. Έφυγα και περίμενα μέχρι το βράδυ να είχε φύγει (ενν. από τη ζωή)».

Ωστόσο, όπως περιέγραψε, του τηλεφώνησαν το βράδυ και του είπαν «τι έκανες στον Κοντομηνά και βελτιώθηκε η κατάστασή του;», προσθέτοντας ότι ενώ περίμεναν να πεθάνει, τελικώς ο Δημήτρης Κοντομηνάς επέστρεψε από την Εντατική στο δωμάτιο της κλινικής, όπου έζησε για ακόμη περίπου ένα μήνα.

«Αυτό ήταν το μεγαλείο και το δράμα μαζί, δεν έφυγε “φυτό” που λέμε, έφυγε ένας ζωντανός άνθρωπος», κατέληξε ο Δημήτρης Λινός. Σε προηγουμένη συνέντευξή του ο γνωστός γιατρός είχε χαρακτηρίσει τον Δημήτρη Κοντομηνά ως μια μεγάλη προσωπικότητα. «Ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, σοφός. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος άντεξε τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια μία σκληρή αρρώστια και μοναξιά με ηρωισμό και μεγαλείο που τον ανέβασαν ακόμα περισσότερο στα μάτια αυτών που καθημερινά φρόντιζαν την υγεία του, είτε ήταν νοσηλευτικό είτε ιατρικό προσωπικό».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 15 Μαρτίου 2022