Μια μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, την καταπολέμηση του παρεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών, τα λαθραία ταξί και τις τροχαίες παραβάσεις διεξήχθη από την ελληνική αστυνομία, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν, την Τετάρτη, στην πλατεία Βικτωρίας.

«Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο της Αστυνομίας με σύμπραξη πολλών κλάδων που θα είναι διαρκές και θα εξελιχθεί σε όλες περιοχές που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε, από τη Βουλή, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζεται σημαντική κάμψη της «χαμηλής εγκληματικότητας» στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, «οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά 27% και οι ληστείες κατά 30% στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δηλαδή στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα των δύο τελευταίων ετών προ κορονοϊού (2018-19 και 2019-20)».

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική κάμψη της χαμηλής εγκληματικότητας, δηλαδή αυτής που απασχολεί τα νοικοκυριά, όπως είναι οι διαρρήξεις, ληστείες, εισβολές σε σπίτια κ.λπ.», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Κυψέλη εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα και πολύ σύντομα αυτό το σχέδιο θα εξελιχθεί και σε αυτήν την περιοχή. Ειδικότερα είπε ότι τον Οκτώβριο, από τους 1.000 αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και τους δόκιμους που έκαναν πρακτική άσκηση και κατευθύνθηκαν όλοι στην Αττική, στο Α.Τ Κυψέλης τοποθετήθηκαν 30 αστυνομικοί (6 καινούργιοι και 24 δόκιμοι).

«Προσφάτως, το ενισχύσαμε με άλλους 4», συμπλήρωσε.