Αναγκαία βοηθήματα χαρακτηρίζουν οι πρατηριούχοι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων αναφορικά με τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στα καύσιμα.

«Το πλαίσιο είναι καλό αλλά δεν είναι ολοκληρωμένο γιατί δεν τους συμπεριλαμβάνει όλους. Από αυτά που βλέπουμε καθημερινά στα βενζινάδικα δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουμε αποτελέσματα για όλο δηλώνει στα parapolitika.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Η ίδια εξηγεί ότι: «Η μηνιαία επιδότηση των 60 λίτρων ισούται με λιγότερα από 20 λεπτά το λίτρο λόγω των δασμολογικών επιβαρύνσεων και σε κάθε περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου όπως τις βλέπουμε εμείς στα πρατήρια μας». Κατά την άποψη της: «Θα πρέπει να μειωθεί στο μισό ο Ειδικός Φόρος κατανάλωσης τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο ώστε η τιμή της απλής αμόλυβδης να «πέσει» κατά 43 λεπτά. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ή αν μείωναν τον ΦΠΑ των καυσίμων από το σημερινό 24% στο 19%, θα ανακουφίζονταν πραγματικά ο κόσμος».

Στο ερώτημα δε για το πώς ο δικαιούχος θα λαμβάνει την έκπτωση όταν πηγαίνει στο βενζινάδικο, η απάντηση είναι απλή: « Κανείς μας δεν ξέρει, ίσως να ισχύσει κάτι ανάλογο με τη διαδικασία των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης» καταλήγει.