Σχεδιο_χωρις_τιτλο__6_
Ελλάδα

Ιατροδικαστής Λέων: Η ασφυξία και οι ενδείξεις στο μόνιτορ της Τζωρτζίνας - Η ανάρτηση που θα συζητηθεί

Ο κ. Λέων ζητά τα στοιχεία που δημοσιεύει να τεθούν υπόψιν των συναδέλφων του

Σε μία ακόμη ανάρτηση που θα συζητηθεί προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σχετικά με τη μυστηριώδη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα .

Ο ιατροδικαστής ο οποίος έχει επισημάνει ότι το ενδεχόμενο ασφυξίας δεν πρέπει να αποκλειστεί δημοσίευσε στο Facebook κάποιες ιατρικές παραμέτρους που σχετίζονται με την ασφυξία.

Ο κ. Λέων ζητά τα στοιχεία που δημοσιεύει να τεθούν υπόψιν των συναδέλφων του που εξετάζουν την εικόνα από το μόνιτορ που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα.

Στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:
-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG)

Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση.

Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης.»Η μυστηριώδης βραδυκαρδία της Τζωρτζίνας πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί που παρακολουθούσαν τη Τζωρτζίνα όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο δεν είχαν καταγράψει ποτέ πτωτική πορεία στους καρδιακούς παλμούς του νεαρού κοριτσιού.

«Ποτέ δεν παρουσίαζε αυτή την εικόνα, αυτή την καθοδική πορεία, τη βραδυκαρδία και ξαφνική ταχυκαρδία» ανέφεραν γιατροί, συμπληρώνοντας πως «οι σχετικές καταγραφές ήταν ευθεία γραμμή με πρόσκαιρες καμπυλώσεις».Παράλληλα, τονίζουν ότι ούτε ο ύπνος, ούτε η εγκεφαλοπάθεια που έπασχε το παιδί θα μπορούσαν να οφείλονται για την εικόνα που παρουσίασε το μόνιτορ του παιδιού.

Ο κ. Λαμπρόπουλος παρουσίασε ένα από τα ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί. Εκεί καταγράφηκε η εικόνα του μόνιτορ της Τζωρτζίνας, σε προγενέστερο χρόνο από αυτό που παρουσίασε η μητέρα του κοριτσιού, όπου παρουσιάζει μια ταχυκαρδία, ωστόσο πριν δεν παρουσίασε καμία εναλλαγή ή καμπύλωση στους καρδιακούς σφυγμούς.