Το θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα συνεχίζεται, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, να ψάχνουν απαντήσεις για όλους και για όλα, ενώ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Τί απαντούν οι επιστήμονες για την «ψυχρή» στάση της μητέρας
 

Η ψυχοθεραπεύτρια Μανουσία Κυπραίου, μίλησε στο «Τι λες τώρα!» για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και τον αιφνίδιο θάνατο τριών κοριτσιών μέσα σε διάστημα 3 ετών.

Η κ. Κυπραίου σχολίασε την υπόθεση του θανάτου των τρίων κοριτσιών από την Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Η κοινωνία είναι πληγωμένη, και έχουμε αύξηση κακοποιητικών συμπεριφορών και εγκλημάτων. Όποια ζητήματα αφορούν σε παιδιά, πάντα δημιουργεί και σε εμάς το συναίσθημα του αβοήθητου, της εγκατάλειψης της παραμέλησης.

Ο θάνατος τριών παιδιών, δημιουργεί αμφιβολίες και από την άλλη μας φέρνει σε επαφή με το ζήτημα του θανάτου, το οποίο συνήθως μας προκαλεί φόβο και ανησυχία.

Η κ. Κυπραίου στάθηκε στην αντίδραση της μητέρας, που σύμφωνα με μαρτυρία που έφερε στο φως η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», η μητέρα ακολουθούσε το τυπικό ωράριο επισκέψεων και «πήγαινε για μπάνια».

«Σε καταστάσεις νοσηλείας σε παιδιά, οι μητέρες είναι ταραγμένες, έχουν αγωνία. Δεν μπορώ να κρίνω πώς εκτονώνει ο καθένας την ανησυχία του. Ωστόσο, το να προσπαθήσεις να αποσυνδεθείς από αυτόν τον πόνο είναι δύσκολο, ειδικά για μία μητέρα», συμπλήρωσε.

«Η μητέρα και η μητρική φροντίδα είναι θεραπευτική για τα παιδιά. Το χάδι και η αγκαλιά έχουν θεραπευτικές δυνατότητες. Εάν η μητέρα είναι ψυχρή, τότε το παιδί ψάχνει μία άλλη φιγούρα για να σταθεί και να πάρει την αγκαλιά.