Για άλλη μια φορά θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Σήμερα, μετά από τις αλλεπάλληλες διακοπές, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει επί της ουσίας, με τους πρώτους μάρτυρες να ανεβαίνουν στο βήμα.


Γιατί δεν θα παραστούν οι γονείς της Ελένης

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δεν θα είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς μετά από αίτημα τους αυτό θα γίνει στις 28 Μαρτίου.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου ζήτησαν από το δικαστήριο να μην παραστούν στην σημερινή συνεδρίαση, επικαλούμενοι την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από τις συνεχείς διακοπές της δίκης είτε εξαιτίας του κοροναϊού, είτε εξαιτίας της παραίτησης του συνηγόρους του κατηγορούμενου, αλβανικής καταγωγής.

Κι αυτό γιατί ο ένας μετά τον άλλον οι δικηγόροι αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξεως.


Ξεκινά ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων

Σήμερα, εάν δεν υπάρξει άλλο κώλυμα από την πλευρά της υπεράσπισης, η δίκη θα ξεκινήσει με καταθέσεις μαρτύρων.

Αφού οι γονείς της Ελένης θα καταθέσουν στις 28 Μαρτίου, ενδέχεται σήμερα να καταθέσουν υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι πήραν μέρος στη διερεύνηση της υπόθεσης.