Αρνήθηκε ο 77χρονος κοσμηματοπώλης την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που του αποδίδεται για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πάρα πολλές στην απολογία του ότι λυπάται για ό, τι συνέβη αλλά δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον 33χρονο ακτιβιστή, ο οποίος όπως υποστήριξε δεν πέθανε από τα δικά του χτυπήματα τα οποία ήταν «ξώφαλτσα» αλλά από άλλη αιτία.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως φοβήθηκε από τη θέα του μαχαιριού και περιέγραψε πως είδε τον 33χρονο μέσα στο κατάστημα να ψάχνει τα συρτάρια και να πιάνει τον πυροσβεστήρα για να σπάσει την τζαμαρία.

Ο κατηγορούμενος επέμενε πως ένιωσε φόβο και πως ήταν πεπεισμένος πως ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα του για να κλέψει αν και παραδέχθηκε πως τελικά δεν αφαίρεσε τίποτα ενώ παρά την επιμονή της προέδρου της έδρας και των άλλων μελών της σύνθεσης δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στο εάν θα άλλαζε κάτι εάν γυρνούσε το χρόνο πίσω.

«Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί» ενώ αναφέρθηκε στο συμπέρασμα που έχει καταλήξει, λέγοντας: «Η πρώτη σκέψη μου είναι ότι θέλει να κλέψει. Τι να υποθέσει κανείς, ότι μπήκε να πάρει καφέ; Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά. Και είπε τι να κλέψω τώρα, θα με πιάσουν, την έχω βαμμένη».

Η πρόεδρος και τα άλλα μέλη του δικαστηρίου επέμεναν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν επιχείρησε να ηρεμήσει τον Ζακ Κωστόπουλο πριν αρχίσει να τον χτυπάει.

Προεδρος: Πως ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα….

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας : Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε….

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που το προσπάθησα να τον κρατήσω…..