Ομαλά θα γίνει η μετάβαση προς την ολική κατάργηση της μάσκας τους εσωτερικούς χώρους, με τα μέτρα πιθανώς να τεθούν σε ισχύ ακόμη και στις αρχές Μαΐου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την εβδομάδα που έρχεται νέα μέτρα χαλάρωσης που σχετίζονται  με τις μάσκες, τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και τα υποχρεωτικά rapid και PCR τεστ.
 

Παράλληλα, η κυβέρνηση φαίνεται να ακολουθεί το γαλλικό μοντέλο, με την χώρα να διατηρεί τις μάσκες της στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φυσικά στα νοσοκομεία. Από την άλλη πλευρά, το μέτρο αυτό αναμένεται σταδιακά να αποτελέσει παρελθόν, με την πλειοψηφία των ειδικών στην Επιτροπή να αρνείται να πεταχτούν αμέσως οι μάσκες σε όλους τους χώρους. Έτσι, θα εξεταστεί η διατήρηση της μάσκας τόσο από τους εργαζομένους στην εστίαση, οι οποίοι υπενθυμίζεται πως δεν ήταν υποχρεωτικό να εμβολιαστούν, όσο και η διατήρηση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, οι αποφάσεις αναμένονται και για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί αρχικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και στα καταστήματα. 

Η 15η Απριλίου θα αποτελέσει την «ημέρα - κλειδί» για όλα τα παραπάνω σενάρια, ημέρα όπου καταργείται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους 60ρηδες.