Για δεύτερη φορά συνεδριάζει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι για τους βιασμούς μίας συναδέλφου του ηθοποιού το 2008 και τις απόπειρες βιασμού δύο ακόμα το 2010 και το 2014.

Ο ηθοποιός ο οποίος κρατείται αυτό το διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να μπορεί να δίνει το παρών στο δικαστήριο αναμένεται σύμφωνα με τι δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο να παρίσταται σήμερα στο ακροατήριο παρά το γεγονός ότι στην πρώτη συνεδρίαση δεν μετήχθη επικαλούμενος λόγους υγείας.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα είναι παρών, χωρίς καροτσάκι, θα βαδίζει, θα στέκεται όρθιος στα πόδια του. Κάνω μία παράκληση στην ηγεσία της ΕΛΑΣ θα πρέπει να ανέβει στο χώρο που είναι το δικαστήριο με το ασανσέρ και να μην το πηγαίνουν γρήγορα» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος στην εκπομπή του Mega, «ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!», προσθέτοντας πως ο γνωστός ηθοποιός «θα δώσει το μεγάλο αγώνα για να αποδείξει την αθωότητα του, να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του και την ελευθερία του».

Παρούσες σήμερα στο δικαστήριο όπως και στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου αναμένεται να είναι και οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη στις δικαστικές αρχές όπως και άλλες ηθοποιοί ανάμεσα στις οποίες και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη οι οποίες και άνοιξαν τον χορό των καταγγελιών στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα οποία ωστόσο έχουν παραγραφεί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την έναρξη των δικαστών ερευνών σε βάρος δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι δεν έχει τελέσει τα αδικήματα που του αποδίδονται.