Επιμένουν οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας, την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε καθημερινή βάση. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 24%. O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών, για τη νέα φάση σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. «Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του 2022 σε αναστολή εργασίας. Η σχετική τροπολογία συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος σύμφωνα και με τον ΠΟΥ ο κοροναϊός να επιστρέψει επιθετικά. Ο υπουργός Υγείας ξήγησε ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει το γεγονός ότι σχεδόν το 85% των ενηλίκων και το 90% άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19. Σήμερα ξεκίνησε και η χορήγηση των αντιικών χαπιών της Pfizer.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τη Δευτέρα 27.490 νέα κρούσματα κοροναϊού σε 113.940 τεστ και 73 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο δείκτης θετικότητας έφθασε στο 24,1%.

«Είναι συγκυριακή η αύξηση της Δευτέρας, οι “σκληροί” δείκτες αξιολογούνται σε εβδομαδιαία βάση και οι θάνατοι ανά εβδομάδα έχουν μειωθεί» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.