Η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει αρχίσει, αφού στις 8 Απριλίου θα γίνει το πρώτο δικαστήριο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ο κατηγορούμενος θα ισχυριστεί ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν βρασμώ ψυχής και ότι δεν ήταν προμελετημένη. Ο πιλότος θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της κακοποίησης ζώου, της ψευδούς κατάθεσης και ψευδούς μαρτυρίας.

Από την πολιτική αγωγή οι μάρτυρες ανέρχονται σε 14, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης οι μάρτυρες είναι 5. Μεταξύ αυτών θα είναι και επιστήμονες, ένας ιατροδικαστής και ένας ψυχίατρος, που θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, λόγω των τσακωμών που υπήρχαν μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την αδικοχαμένη γυναίκα ως μια βίαιη και ναρκισσιστική προσωπικότητα.

«Η ψυχολόγος είχε πει ότι η σύζυγός μου έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή με κάποια στοιχεία κατάθλιψης. Το χαρακτηριστικό αυτό της συζύγου μου είχε ως αποτέλεσμα σε ήρεμες και ευτυχισμένες περιόδους της ζωής μας να έχει απότομα ξεσπάσματα οργής και θυμού για επουσιώδη ζητήματα, ενώ τα ξεσπάσματα αυτά διαρκούσαν δύο με τρεις ώρες και έφευγαν έτσι γρήγορα, όπως εμφανίζονταν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πιλότος στην απολογία του.

Η υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου θα στηριχτεί στο ημερολόγιο που διατηρούσε η Καρολάιν και σημείωνε περιστατικά από τον έγγαμο βίο της.

«Υπάρχουν πολλά πάντως στοιχεία στη δικογραφία, ακόμα και από το σημειωματάριο, τα οποία νομίζω αποκαλύπτουν πράγματα. Έχουν ειπωθεί αυτά και σε επίπεδο σημειωματάριου, αλλά δεν θέλω να τοποθετηθώ, σε 10 ημέρες είναι η δίκη», δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του 34χρονου πιλότου. Συγγενείς, φίλοι και όσοι γνώρισαν την Καρολάιν είναι εξοργισμένοι με όσα ακούγονται για το δήθεν βίαιο χαρακτήρα της.

«Σε καμία περίπτωση. Ένα απλό, καλό παιδί. Η Καρολάιν αυτό ήτανε. Ένα απλό κορίτσι, καλό παιδί, χρυσός χαρακτήρας, αυτό. Για όλους μας που την ξέραμε, είτε από τη θέση του καθηγητή, είτε από τη θέση των φίλων, είτε από τη θέση των συμμαθητών, όλοι έχουμε την ίδια εικόνα», είπε ο δάσκαλός της. Κομβικό σημείο στην υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου είναι να καταφέρει να αποδείξει ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν βρασμώ ψυχής λόγω των τσακωμών που υπήρχαν μεταξύ τους και δεν ήταν προμελετημένη. Τα άλλα τρία άτομα είναι από το περιβάλλον του πιλότου και θα μιλήσουν όχι για τη μοιραία βραδιά, αλλά για τη σχέση που είχε με την Καρολάιν.

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, τόνισε: «Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη δίκη όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση. Είναι πολύπλευρη και έχει να αναδείξει και πράγματα κατά την αποδεικτική διαδικασία. Αυτά το εάν θα οδηγήσουν σε κάποιο συμπέρασμα τους δικαστές, προκειμένου να εκτιμήσουν διαφορετικά την κατάσταση του εντολέως μου, θα το δούμε».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 31 Μαρτίου 2022