Μια πρωτότυπη καμπάνια με τίτλο «HumansForUkraine» έχει αναλάβει η ομάδα του Digital Communication Network Global (DCN), με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και πρόεδρο του DCN, Global Νίκο Παναγιώτου.

Η εκστρατεία που περιλαμβάνει ιστορίες, αφηγήσεις, μαρτυρίες από τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, έχει ως «όχημα» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να δώσει φωνή στους απλούς πολίτες της Ουκρανίας και τους ξεριζωμένους πρόσφυγες.

Ιστορίες των ανθρώπων από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, σύμφωνα με τους ανθρώπους του DCN, θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της ροής των ειδήσεων για την έκβαση του πολέμου, ενώ η αποτύπωσή τους δίνει απάντηση στο κάλεσμα των Ουκρανών που επιθυμούν να ακουστούν οι φωνές τους.

Όπως λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του DCN Global Νίκος Παναγιώτου, η καμπάνια φωτίζει πτυχές του αδικαιολόγητου πολέμου, ενώ μέσα από το υλικό που λαμβάνει η ομάδα του DCN έρχονται στο φως ιστορίες της καθημερινότητας του πολέμου μέσα από τα καταφύγια, τα κατεστραμμένα σπίτια τους, αλλά και η διαδρομή φυγής από τη χώρα προς μια ασφαλέστερη περιοχή.

 
1
 "Η αντίδραση του Digital Communication Network Global ήταν αυθόρμητη:Επικοινωνήσαμε με το community του οργανισμού στην Ουκρανία ώστε να δούμε αν τα μέλη μας είναι ασφαλή, πώς νιώθουν, πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Η απάντηση τους ήταν αποστομωτική. Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα λαμβάνουμε το υλικό τους. Φωτογραφίες μέσα από καταφύγια, βίντεο από τα κατεστραμμένα σπίτια τους, ιστορίες για τη διαφυγή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, λέξεις ποτισμένες με φόβο, αλλά και ελπίδα πως η χώρα τους θ' αντέξει και στο τέλος το καλό θα νικήσει. Η καμπάνια "Humans For Ukraine" φωτίζει πτυχές αυτού του αδικαιολόγητου πολέμου μέσα από τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων σαν κι εμάς, υπενθυμίζοντάς μας πως είμαστε πιο κοντά από όσο νομίζουμε και πως η δύναμη ενός δικτύου μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και μέσα σ’ ένα τόσο θορυβώδες -και κάποιες φορές επικίνδυνο- ψηφιακό τοπίο", τονίζει ο κ. Παναγιώτου.