Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η δόκτωρ εγκληματολογίας Δέσποινα Σβουρδάκου και τοποθετήθηκε επί του προσώπου των τελευταίων ημερών, το οποίο δεν είναι άλλο από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις και σαφώς η αστυνομία. Βήμα-βήμα μαζεύουν τα στοιχεία που είναι αποδείξεις για να δούμε τι έχει γίνει, ποια είναι η αλήθεια. Πάντοτε προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια χωρίς να αδικήσουμε».

Η κ. Σβουρδάκου τόνισε πως η έρευνα που γίνεται είναι βήμα βήμα από την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Χτίζεται ένα πολύ δύσκολο προφίλ και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Από την πρώτη στιγμή είδαμε μια μητέρα άκαμπτη, ψυχρή και θεωρώ έτσι θα συνεχίσει να είναι η στάση της, όμως επειδή βλέπουμε τώρα να μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση που θα καταθέσουν, θα υπάρχει μάχη των πρωταγωνιστών, μια δράση και αντίδραση».

Όπως είπε η εγκληματολόγος: «Τώρα αρχίζει να χτίζεται το πραγματικό προφίλ».

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, αναφέρθηκε στην κεταμίνη που έλυσε ουσιαστικά το θρίλερ.
«Τα φάρμακα, εκτός κεταμίνης, που βρέθηκαν ήταν τρία αντιεπιληπτικά. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς χορηγούσαν εκείνη την περίοδο οι γιατροί για να ξέρουμε αν ήταν μέσα στη φαρμακευτική αγωγή».

Οι 9 φορές που η 33χρονη χορήγησε κεταμίνη πρόκειται για συστηματική δηλητηρίαση του κοριτσιού, σύμφωνα με τον καθηγητή.
«Η κεταμίνη μεταβολίζεται, μέσα σε 2 ώρες μπορεί να εξαφανιστεί από το αίμα. Στα ούρα παραμένει κάποιες ώρες περισσότερο. Από την στιγμή που είχαν μπει οι υποψίες εγκλήματος, οι Αρχές μπήκαν στη διαδικασία ενός γενικευμένου ελέγχου από όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζήση, η κεταμίνη είναι ένα «club drug» το οποίο χρησιμοποιείται εκτεταμένα στη διασκέδαση και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί εύκολα.

Δείτε το σχετικό βίντεο