Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετράει αντίστροφα για την απολογία της και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο που την εκπροσωπεί.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, δηλώνει από την πρώτη στιγμή αθώα, τονίζει πως έχει μείνει να παλεύει μόνη και μετά τις νέες βολές στον Μάνο Δασκαλάκη με αναφορές για «κροκοδείλια δάκρυα», τα είπε με τον δικηγόρο που την εκπροσωπεί στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται. Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση όσον αφορά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ζητάει να κάνει τεστ ανίχνευσης ψεύδους, αφού όπως πιστεύει μέσα από αυτό, θα αποδείξει ότι δεν είναι ένοχη. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα τεστ γίνονται στις ΗΠΑ αλλά όχι στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου του έχει ζητήσει να συγκεντρώσει στοιχεία για την διαδρομή της κεταμίνης. Για το πώς αυτή η ουσία, έφτασε στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα. Ο δικηγόρος είπε ότι υπάρχει περίπτωση η κεταμίνη να μην χρησιμοποιήθηκε με δόλο από εκείνον που το έκανε. Σύμφωνα πάντως με την έρευνα και την ανάλυση από βίντεο στο νοσοκομείο, μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο ήταν μόνο η πελάτισσά του, ενώ οι γιατροί είχαν να επισκεφθούν την Τζωρτζίνα μία ολόκληρη ώρα. Ο θάνατος της 9χρονης επήλθε περίπου 20 λεπτά μετά την χορήγησή της.

«Ερευνούμε ολα τα ενδεχόμενα, έχουμε εστιάσει στην έρευνα σχετικά με την προέλευση της ουσίας που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού. Εάν βρούμε την διαδρομή που έκανε αυτή η ουσία μέχρι να φτάσει να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, ενδεχομένως θα έχουμε βγάλει και την άκρη του νήματος σχετικά με το τι έγινε και ποιος τέλεσε την πράξη.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που ερευνώνται για τα οποια δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν εξελίξεις που τρέχουν και έχουν επηρεάσει ψυχολογικά την εντολέα μου, πράγματα για τα οποία θα συζητήσω μαζί της σε λίγο. Προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη. Σέβομαι απόλυτα το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη, το σοκ που μοιράζεται όλος ο κόσμος, το μοιραζόμαστε και εμείς οι ίδιοι που ασχολούμαστε με αυτη την υπόθεση.

Προσπαθούμε να βρούμε ερωτήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Εύχομαι οτι θα μπορέσω να ειμαι σε θέση να σας δωσω περισσότερα σύντομα. Η κεταμίνη είναι μια ουσία που δεν υπάρχει στο εμπόριο, δεν βρίσκεται εύκολα, δεν βρίσκεται για την ακρίβεια. Πληροφορία που έχουμε διασταυρώσει απο ειδικούς, μιλάμε συνέχεια με εκπροσώπους του ιατρικου κλαδου, πολλές βέβαια απόψεις έρχονται σε αντίθεση η μια με την άλλη, ωστόσο σε κάποια πράγματα συμφωνούν όλοι. Ενα απο αυτά είναι ότι αυτή ειναι μια ουσία που δεν μπορεί να προμηθευτεί κάποιος.

Αυτή η ουσία διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο, αυτό ίσως μας βγει σε καλό με την έννοια οτι θα μπορέσουμε να δούμε την διαδρομή της, από που ήρθε, ποιος την προμηθεύτηκε και ποιος την χρησιμοποίησε. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή η ουσίαέχει χρησιμοποιηθεί με δόλο, ίσως να οδηγηθούμε και σε περαιτέρω ανατροπές. Είναι κάτι που ερευνάται, θα δούμε και μόλις έχουμε κάτι θα ενημερώσουμε.

Το αν θα υποβληθεί η εντολέας μου σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους ειναι ένα απο τα πράγματα τα οποία βρίσκονται υπο συζήτηση, είναι έντονη η επιθυμία της ίδιας, πολυ έντονη, θα το δούμε. Θα έχουμε συνάντηση και με τους προηγούμενους νομικούς παραστατες, οι οποίοι κατοπιν δικής μου προσκλησεως, θα συνεργαστούν μαζί μου για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας βασανίζουν και τα ερωτήματα τα οποία θέτει η ίδια η κατηγορουμενη.»

Νωρίτερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στραφεί και πάλι κατά του εν διαστάσει συζύγου της, με δηλώσεις στον ΑΝΤ1.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε στο Mega το αίτημα της 33χρονης για τεστ ανίχνευσης ψεύδους.