Για τον αγώνα που έδωσε με τον καρκίνο μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» η Μαρία Πολύζου.

Η δρομέας μεγάλων αποστάσεων ανέφερε πως την ίδια μέρα που έμαθε ότι έχει καρκίνο έμαθε ότι η κόρη της πέρασε στις Πανελλάδικές εξετάσεις και περιέγραψε τον αγώνα τον οποίο έδωσε το επόμενο διάστημα τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της.

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο ήταν που δόθηκε ο μεγαλύτερος αγώνας της ζωής μου. Την ίδια μέρα έμαθα ότι η κόρη μου πέρασε στις Πανελλήνιες. Με πήρε τηλέφωνο η γιατρός και μου λέει επί λέξη, “Κυρία Πολύζου μπορείτε να έρθετε στο γραφείο μου; Κάτι θέλουμε να σας πούμε”. Χρειάστηκε πέρα από την επέμβαση να κάνω 16 χημειοθεραπείες, να κάνω 32 ακτινοβολίες, να συνεχίσω να παίρνω το χάπι για τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής μου. Να είμαι δηλαδή πάντα, μέχρι και σήμερα σε επιφυλακή για ότι αφορά την υγεία

Πάλεψα ακόμη και για μια τρίχα του μαλλιού μου να μείνει παραπάνω και να τη φροντίζω με μια ειδική κάσκα που υπάρχει. Είναι μια επώδυνη κατάσταση, δε θα πω ότι είναι εύκολο. Το να μείνει στο κεφάλι σου μια κάσκα με μείον 32 βαθμούς κελσίου που έχει αυτή η κάσκα, γιατί παγώνει το τριχωτό της κεφαλής, δεν είναι εύκολο. Πολλές γυναίκες δεν αντέχουν. Εγώ άντεχα» είπε η Μαρία Πολύζου.