roula_patra_apologia
Ελλάδα

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου έκλαψε μόνο όταν έμαθε ότι θα πάει στη φυλακή - Γιατί δεν έπεισε τις αρχές

Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί

Στη φυλακή οδηγείται με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την πολύωρη απολογία της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κλήθηκε να απαντήσει σειρά ερωτήσεων από την ανακρίτρια και να δώσει τη δική της εκδοχή, για όσα της καταλογίζονται.

Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητα της, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ παράλληλα κρίθηκε επικίνδυνη για την τέλεση ομοειδών πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω της για να την προστατεύσει από την οργή του πλήθους.  

Στη φυλακή οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας - Οι δηλώσεις του δικηγόρου της

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022

Ξέσπασε σε κλάματα όταν…

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του in.gr, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μέχρι σήμερα χαρακτηριζόταν ως μια σκληρή γυναίκα που δεν δείχνει τα συναισθήματά της, ενώ και η ίδια έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «παγοκολόνα» στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκισή της ξέσπασε σε κλάματα.

Αρνήθηκε τα πάντα στην απολογία της 

Αθώα σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου. Κατά πληροφορίες, η 33χρονη κατηγορούμενη αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της ασθένειας της Τζωρτζίνας και υποστήριξε μεταξύ άλλων «είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή…».

Η κατηγορούμενη επιχείρησε με την απολογία της να αντικρούσει όσα της καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές και απάντησε στα πολλά ερωτήματα που της τέθηκαν από την ανακρίτρια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι την προηγούμενη ημέρα αυτό που αυτό που είπε στους γιατρούς πως «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα…», ήταν ένα «καμπανάκι» καθώς η Τζωρτζίνα συνήθιζε να παρουσιάζει πρώτα μικρότερα περιστατικά ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις που έκανε για τις κάμερες αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε καθώς είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο και ανησυχούσε.

Σχετικά με το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο φέρεται να ισχυρίζεται ότι έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο.

Επιχειρώντας, δε, να δικαιολογήσει την ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη στάση της όλο αυτό τον καιρό, η κατηγορουμένη είπε κατά τις πληροφορίες στην ανακρίτρια: «Ήδη είχα χάσει δύο παιδιά...».

Όσον αφορά τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας φέρεται να επικαλέστηκε τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους και πως για τη Μαλένα είχαν υποβάλει μήνυση με τον εν διαστάσει σύζυγος της. «Εάν υπήρχε εγκληματική ενέργεια θα κατέθετα μήνυση;» φέρεται να αναρωτήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

Επιπλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να ρωτήθηκε και να απάντησε για όλη τη διαδρομή της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, χωρίς ωστόσο κατά πληροφορίες να αφήσει αιχμές σε βάρος του, για τις υποθέσεις των θανάτων των τριών παιδιών τους.
5557896
5558305__1_
5558288


Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταφερθεί σε ειδικό χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Παρόλο που το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου, για εξηγήσεις καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών.

Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλειά της.

Επείγουσα προκαταρτική έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Στο μεταξύ στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, μετά τη δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, μπαίνουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Πρόκειται για μια κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα που έχει ως στόχο να φωτίσει όλες τις πλευρές των δύο δικογραφιών που είχαν τεθεί στα αρχεία των εισαγγελιών Αθήνας και Πάτρας. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα η δικογραφία της μικρής Ίριδας από την Πάτρα, ενώ έχει ανασυρθεί από το αρχείο και η δικογραφία για τη Μαλένα, που είχε σχηματισθεί έπειτα από μήνυση των γονέων για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλους τους ιατρικούς φακέλους, το ποιοι γιατροί ενεπλακησαν στις δύο υποθέσεις, αλλά και το τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Σχετικά με το θάνατο της Μαλένας, εχουν προκαλέσει προβληματισμό οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα θα εξεταστεί, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.