Για δεύτερη ημέρα ο Μάνος Δασκαλάκης,  βρέθηκε στην ανακρίτρια για να καταθέσει για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του LIVE NEWS στο Mega, η εμφάνιση του προκάλεσε έκρηξη συνθημάτων από τους παριστάμενους στα δικαστήρια.

 Ο Δασκαλάκης έδωσε ενόρκως κατάθεση ενώπιον της 18ης ανακρίτριας που ερευνά τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης του, με τους ειδικούς στα νομικά να επισημαίνουν ότι πλέον, εφόσον ορκίστηκε, δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

 Ο 30χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κατέθεσε στο ανακριτικό γραφείο για όσα έγιναν μέχρι τον θάνατο του παιδιού που άφησε την τελευταία πνοή του τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας ήδη βιώσει την απώλεια των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας. Η εμφάνιση του ήδη προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα.

 «Η εικόνα έξω από τα δικαστήρια ήταν τουλάχιστον προκλητική. Υπήρχε ένας άνθρωπος που λειτουργούσε σαν να έκανε σόου σε κάποια ροκ συναυλία. Το ζευγάρι προσπαθεί να κατασκευάσει μια εικόνα και να περιφρουρήσει το συμφέρον του. Δε δείχνουν καμία έκφραση θρήνου. Υπάρχει παθογένεια σε αυτήν την οικογένεια» αναφέρει η κλινική ψυχολόγος, Μυρσίνη Κωστοπούλου, που μίλησε στο LIVE NEWS.

 «Κάθε μέρα η τηλεόραση μάς προσθέτει ένα συναίσθημα τρόμου μπροστά σε όσα παρακολουθούμε. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση του πατέρα που σοκάρει, ατσαλάκωτη, αψεγάδιαστη, πολύ περιφρουρημένη ως προς την τελειότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει. Το χαρακτηριστικό εδώ είναι η πλήρης απουσία των συναισθημάτων. Αναρωτιέμαι πολλές φορές τι νιώθει αυτός ο πατέρας… Το μόνο που έχει δηλώσει είναι ότι του ανέβηκε η πίεση, όχι επειδή πέθαναν τα παιδιά, αλλά επειδή υπήρχε κατακραυγή στο Twitter», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωστοπούλου και συνέχισε τονίζοντας:

«Είναι διαταρακτική η απουσία θρήνου. Εδώ υπάρχει το απόλυτο τίποτα. Όταν είσαι σε κατάσταση σοκ είσαι αποδιοργανωμένος, το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει η εμφάνιση ροκ σταρ. Ο θρήνος είναι κάτι που δεν μπορείς ούτε να το υποδυθείς ούτε να το κατασκευάσεις».

 Επιπλέον, η ψυχολόγος τόνισε πως σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως ο Μάνος Δασκαλάκης έβαζε σε πρώτο πλάνο τα θέλω, τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες του, με αποτέλεσμα ο πατρικός ρόλος να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 Η στάση του άλλαξε άρδην και σταμάτησε να υποστηρίζει την 33χρονη σύζυγό του, δηλώνοντας σοκαρισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση. Χθες, φεύγοντας από τα δικαστήρια, είπε ότι τα στοιχεία εναντίον της συζύγου του είναι αδιάσειστα. Η στάση του μπαίνει στο μικροσκόπιο της επιστημονικής αξιολόγησής των ειδικών.

 «Για να μην μπορεί να αφουγκραστεί κάποιος τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι του τότε θα πρέπει να είναι πλήρως απόντας είτε να μην είναι εκπαιδευμένος να αφουγκράζεται συναισθήματα με τους άλλους. Δεν μπορώ με κανέναν άλλο να δικαιολογήσω αν δεν συντρέχουν θέματα υγείας ή ουσιών» δήλωσε η ειδικός, Βέρα Αθανασίου.

 Η κατάθεση του 30χρονου έχει μεγάλη σημασία για την ανάκριση καθώς αναμένεται ότι θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την σχέση του με την σύζυγό του και τα παιδιά τους αλλά και για άλλα ζητήματα που θα σκιαγραφήσουν την ζωή και τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας της οικογένειάς του.

 Αντίστοιχες ερωτήσεις, για την σχέση της με τον πατέρα των παιδιών της από την γνωριμία τους έως τώρα, δέχθηκε και η 33χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της από την δικαστική λειτουργό.