Την πρακτική των υπολοίπων ρυθμιστικών αρχών των χωρών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, οι οποίες δεν έχουν αποφασίσει να προσφέρουν ή να συστήσουν μία τέταρτη δόση, δηλαδή δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, στους υγειονομικούς, αποφάσισε να ακολουθήσει επίσης η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, μάλιστα, το θέμα του ενδεχομένου της χορήγησης τέταρτης δόσης στους υγειονομικούς της χώρας μας συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη διεξοδικά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία αποφάσισε τελικά αρνητικά στο σχετικό ενδεχόμενο.

Πέραν από την πρακτική και τις αποφάσεις των υπολοίπων ρυθμιστικών αρχών των χωρών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, βαρύνοντα ρόλο στην αρνητική σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διαδραμάτισε το γεγονός ότι «η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού σχετίζεται αποκλειστικά και μόνον με την μείωση της προστασίας από την τρίτη δόση του εμβολίου και όχι με το γεγονός της μεγάλης έκθεσης των επιλέξιμων ατόμων στον νέο κοροναϊό».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι υγειονομικοί της χώρας μας έλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού.