Στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας και της δικαιοσύνης βρίσκονται οι θάνατοι της Μαλένας και της  Ίριδας, καθώς οι αρχές θεωρούν ότι οι υποθέσεις των τριών αδικοχαμένων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη συνδέονται μεταξύ τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, σημείωσε ότι ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για τη Μαλένα και την Ίριδα.

«Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «δεν υπάρχουν περιθώρια για να βρούμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο».

Όπως λέει ο ιατροδικαστής, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ.

«Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις κουμπώνουν στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις».

Κρίσιμες απαντήσεις θα δώσει και το πανάκι με αίμα που βρέθηκε.




Πού στρέφονται οι έρευνες για την Πισπιρίγκου

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας των τριών άτυχων παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, έχει αλλάξει τη στάση του και βρίσκεται πλέον ξεκάθαρα απέναντί της.

Η Πισπιρίγκου διαμηνύει μέσω της οικογένειάς της ότι βρίσκεται σε βεβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση, λόγω της προφυλάκισής της και της... «αδικίας» που υφίσταται.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορούμενης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, και στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, ούτως ώστε να βρεθούν τα μηνύματα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.

Χρήσιμα στοιχεία, όμως, εκτιμάται ότι θα εισφέρει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έψαχνε, μέσω διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη, την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στην άτυχη Τζωρτζίνα.