Ως φόρο τιμής στην καριέρα του και την προσφορά του στον πολιτισμό και την φιλία Ελλάδας - Γαλλίας, ο Νίκος Αλιάγας έλαβε τον τίτλο του «αξιωματικού» στο Τάγμα Τεχνών και Γραμμάτων.

Το Τάγμα Γραμμάτων και Τεχνών επιβραβεύει εκείνους που διακρίνονται για τις δημιουργίες τους στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό χώρο ή για την συμβολή τους στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο.

Γεννημενος από γονείς μετανάστες στην Ελλάδα, ο γνωστός καλλιτέχνης και δημοσιογράφος ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι. Ωστόσο, ποτέ δεν ξεχνάει την καταγωγή του και φροντίζει να την τιμά σε κάθε ευκαιρία.

Σε δήλωσή του, μετά τον τίτλο που του απένειμε η Πρώην Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας, Ρόζελιν Μπασλό, ο Νίκος Αλιάγας ευχαρίστησε τη χώρα που τον φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια και δήλωσε πως εκεί βρήκε τη ζωή που αναζητούσε.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στη Γαλλική Δημοκρατία. Εγώ, ο γιος του ράφτη του 10ου διαμερίσματος και της νοσοκόμας, ήρθαν για μια καλύτερη ζωή, λοιπόν αυτή την καλύτερη ζωή που μας έδωσε η Γαλλία με βοήθησε να βρω τον εαυτό μου και να χτίσω τον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία: