Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου θα οδηγηθεί σήμερα ο 90χρόνος ο οποίος την Κυριακή το μεσημέρι δολοφόνησε για εντελώς ασήμαντη αφορμή τον 52χρονο διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στην περιοχή Μανέλα Τήνου.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού των Κυκλάδων φαινόταν να μην είναι ισορροπημένος ψυχολογικά ενώ συχνά δημιουργούσε προβλήματα.

Το έγκλημα σημειώθηκε έξω από το κτίριο που διαμένουν την ώρα που το θύμα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι δυο άνδρες είχαν διαφορές με τον 90χρονο να μένει στο ισόγειο του κτιρίου και τον 52χρονο στο πρώτο όροφο.



Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δράστης και θύμα λογομάχησαν για μια θέση πάρκινγκ αλλά και γιατί είχαν διαφορές για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Ο ηλικιωμένος πήρε την καραμπίνα από το σπίτι του και ενώ το θύμα βρισκόταν μέσα στο σταματημένο αυτοκίνητό, έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζαμί του οχήματος και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.

Ο δράστης είχε κάνει μήνυση στο θύμα ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μήνυση για αυτοδικία επειδή είχε τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα. Το θύμα από την πλευρά του είχε κάνει μήνυση στον δράστη για απόπειρα σωματικών βλαβών καθώς είχε προσπαθήσει να τον χτυπήσει με μαγκούρα και ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί.



Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα μετά το φονικό, ενώ στο Τμήμα του νησιού μεταφέρθηκε και η σύζυγός του 50χρονου για να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 90χρονος δημιουργούσε και στον δήμο προβλήματα, καθώς έμπαινε μέσα σε συνεδριάσεις και φώναζε με αποτέλεσμα να επεμβαίνει η αστυνομία και να τον απομακρύνει.

«Δεν ήταν ένας θερμοσίφωνας η αφορμή, τον είχε βάλει καιρό στον στόχο» λέει συγγενής του 52χρονου αγιογράφου

Συγγενής του θύματος, μιλώντας στο protothema.gr, διαψεύδει πως αφορμή για το αιματηρό περιστατικό ήταν ένας ηλιακός θερμοσίφωνας και τονίζει πως ο ηλικιωμένος δράστης είχε βάλει στο "μάτι" τον 52χρονο.



«Μην ακούτε αυτά που γράφονται. Δεν ήταν μια η αφορμή. Είναι από καιρό αυτή η ιστορία. Είναι αρκετά τα περιστατικά που τον στοχοποιούσε. Ήξεραν πολλοί στο νησί τι συμβαίνει με αυτόν»,δήλωσε στο protothema.gr η συγγενής του 52χρονου μη μπορώντας να κρύψει τη θλίψη στην οποία έχει βυθιστεί η οικογένεια του θύματος.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ηρεμήσουμε πρώτα», προσθέτει.

Όλοι στο νησί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το θύμα, άνθρωπος ήσυχος, καλλιεργημένος και οικογενειάρχης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι (χθες) σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.