Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούμε να κλείνουμε και online το ραντεβού μας στα νοσοκομεία. Πρόκειται για μια ακόμη διαδικτυακή πλατφόρμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στην ουσία θα χρησιμοποιηθεί η εμπειρία που υπάρχει από το κλείσιμο των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού. «Αξιοποιούμε αυτή την εμπειρία τώρα και δημιουργούμε ένα νέο σύστημα -υπήρχε ένα παλιό φτιάξαμε ένα νέο σύστημα- που θα είναι αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία το οποίο θα είναι πάρα πολύ σύντομα έτοιμο», διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης.

«Ξεκινήσαμε να οικοδομούμε τον ιατρικό φάκελο, έχουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα παραπεμπτικά των εξετάσεων, ενώ θα προστεθούν μέσα σε λίγους μήνες και οι εξετάσεις που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πρόκειται να είναι ένα ακόμη «κομμάτι στο παζλ» που θα συνθέσει τον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας. Σε αυτόν θα περιλαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό, διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν γίνει, φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεται και οσονούπω και πληροφορίες από τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο φάκελος θα μπορεί να τον μοιράζεται ο πολίτης με το γιατρό του, εφόσον το επιθυμεί.

Οι υψηλές επιδόσεις της άυλης συνταγογράφησης 

Ήδη η ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης έχει συμπληρώσει δύο χρόνια και οι πολίτες που δήλωσαν μέχρι σήμερα την επιθυμία να εγγραφούν στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης φτάνουν τους 3.232.606, οι άυλες συνταγές που εκδόθηκαν άγγιξαν τις 45.231.221, ενώ οι άυλες συνταγές που εκτελέστηκαν φτάνουν τις 41.291.421.

Όσον αφορά τα άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις, από την πρώτη ημέρα (18 Αυγούστου 2020) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 οι πολίτες που τα επέλεξαν άγγιξαν τους 2.728. 364, ενώ τα άυλα παραπεμπτικά που εκδόθηκαν έφτασαν τα 18.858.040.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει η εφαρμογή MyHealth, που προσφέρει πρόσβαση στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά εξετάσεων. Μέσω του MyHealth app μπορούμε να διαχειριστούμε και να δούμε συγκεντρωμένες τις πληροφορίες που αφορούν τις συνταγές και τα παραπεμπτικά μας, ενώ παράλληλα έχουμε πρόσβαση στο ιστορικό της άυλης συνταγογράφησης και μπορούμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις μέσω Push Notifications για τις νέες συνταγές και παραπεμπτικά εξετάσεων. Για τη χρήση του MyHealth app απαιτείται εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση και πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφωνου.