Στοιχεία για τον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα αναζητά η Ελληνική Αστυνομία. Στην κατεύθυνση αυτή η εισαγγελέας διέταξε να ανοιχτεί ο τάφος της πρωτότοκης κόρης του ζεύγους ΠισπιρίγκουΔασκαλάκη για να ανασυρθεί το τάμπλετ του παιδιού προκειμένου να ελεγχθεί.

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο η 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε ζητήσει το παιδί θα ταφεί μαζί με το αγαπημένο του τάμπλετ και όχι με κάποιο παιχνίδι, όπως είχε συμβεί με τα δυο αδερφάκια του που επίσης εξέπνευσαν μυστηριωδώς, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα. Το γεγονός είχε επιβεβαιώσει και ο πατέρας του παιδιού, Μάνος Δασκαλάκης.

Η κατάθεση του τελευταίου στην ανακρίτρια ήταν ένας από τους λόγους που ζητήθηκε να ανοιχτεί ο τάφος του παιδιού και να ανασυρθεί το τάμπλετ, όπως κι έγινε το περασμένο Σάββατο (09.04.2022).

Οι αρχές ήθελαν να εξετάσουν το τάμπλετ της Τζωρτζίνας λόγω της υποψίας πως ίσως η Πισπιρίγκου είχε αναζητήσει μέσω αυτού να βγει την κεταμίνη με την οποία κατηγορείται ότι σκότωσε το παιδί της.

Ωστόσο, ερευνώντας τη συσκευή οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάποιο ίχνος σχετικά με τη διαδρομή της κεταμίνης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», και εν αναμονή ανακοίνωσης των τελικών ευρημάτων από την ΕΛΑΣ, στο τάμπλετ βρέθηκαν βίντεο που άρεσαν στο άτυχο κορίτσι. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί βρήκαν τρία βίντεο: με την «Πέπα το Γουρουνάκι», από το σίριαλ «Παρά πέντε» του MEGA, και ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον κωμικό Μάρκο Σεφερλή.

Αυτά άρεσαν στη μικρή Τζωρτζίνα και ζητούσε από τους γονείς της, οι οποίοι διαχειρίζονταν το τάμπλετ όταν έμεινε τετραπληγικό το άτυχο παιδί.

Ωστόσο, το τάμπλετ της Τζωρτζίνας ήταν συνδεδεμένο με τον λογαριασμό email της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος ελέγχεται εξονυχιστικά από την αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.