Την ίδια (περίπου) ώρα που το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Νεαπόλεως εκθειάζει (!) την τουρκική αεροπορία και μόνο αυτή (γιατί άραγε;) ότι «προστατεύει» τον εναέριο χώρο της Συμμαχίας, «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών των Αεροπορικών Δυνάμεων της γείτονος, πραγματοποιούσαν διαδοχικές προκλήσεις με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το πώς εννοούν εκείνοι την «προστασία» του εναέριου χώρου της Συμμαχίας, αλλά και «εκθέτοντας» - λέμε τώρα – την τελευταία για τη σχετική ανάρτησή της που είχε κάνει σήμερα 12 Απριλίου, στις 0800, το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, ένα «ζευγάρι» τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 10:57 πάνω από τις Οινούσσες πετώντας στα 19.500 πόδια.

Την ίδια ώρα (10:57) ένα δεύτερο «ζευγάρι» F-16 πραγματοποίησε άλλη υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών, στα Βορειοανατολικά της Χίου, πετώντας στα 1500 πόδια!

Επίσης στις 12:04, άλλο «ζευγάρι» τουρκικών F-16 πραγματοποίησε νέα υπέρπτηση πάνω από την νήσο Παναγιά, πετώντας αυτή τη φορά στα 25.000 πόδια.

Έτσι για την ιστορία να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωί στις 08:00 το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Νεαπόλεως έγραφε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter τα εξής: «Η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος που συμβάλλει στην προστασία του συμμαχικού εναέριου χώρου.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η καλύπτρα (Σημ.δική μας: εννοεί του μαχητικού F-16) μοιάζει με φούσκα; Η αποτελούμενη από ένα κομμάτι πολυανθρακική καλύπτρα περέχει πλήρη ορατότητα στον πιλότο 360 μοιρών. Το ΝΑΤΟ διασφαλίζει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εναέριου χώρου του».

Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια όχληση από πλευράς της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Νάπολη προς το αρμόδιο Γραφείο Τύπου για τα…σχόλια αυτά, για να τα χαρακτηρίσουμε όσο πιο «κομψά» μπορούμε!