Την ενοχή και την καταδίκη του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Από την άλλη, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο και εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελέας, έχοντας αποτιμήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστική ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιώδως με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν μηχανισμό αυτές στο θύμα και οδήγησαν στον θάνατο του.

Σε όλη τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η Αλέκα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι στη Φολέγανδρο και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε στη Λέσβο το 2019.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Μ. Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.