Σε καμία περίπτωση δεν καταργείται η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και στους εξωτερικούς χώρους, όπου σημειώνονται συνωστισμοί πολιτών, παρά το γεγονός ότι υπήρξε για ακόμη μία φορά σήμερα η πολύ γνωστή μας παρανόηση.

Εκείνο το οποίο καταργείται από την 1η Ιουνίου είναι η υποχρέωσή μας για χρήση της μάσκας μας στους κλειστούς εσωτερικούς χώρους, και μάλιστα όχι σε όλους, καθώς η χρήση μάσκας θα συνεχίσει και πέραν της 1ης Ιουνίου να είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε είδους.

Εκείνο, λοιπόν, το οποίο δεν θα υπάρχει μετά την 1η Ιουνίου είναι ο διοικητικός έλεγχος και η επιβολή διοικητικού προστίμου για μη χρήση μάσκας στους κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται ο παράγοντας εκείνος ο οποίος ονομάζεται «ατομική ευθύνη» για την τήρηση της ισχυρής πλέον σύστασης για χρήση μάσκας στα σημεία των εξωτερικών και των εσωτερικών χώρων, στα οποία σημειώνεται συνωστισμός, καθώς και για την υποχρέωσή μας να κάνουμε χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πέραν της 1ης Ιουνίου.