«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA, σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας.

Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής έστειλε τα δικά του μηνύματα, στο περιθώριο της διερεύνησης των τριών θανάτων στην Πάτρα, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των συζητήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Επισήμανε για άλλη μια φορά πως οι συνεντεύξεις που έχουν δοθεί από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη κρύβουν απαντήσεις και απευθύνθηκε σε συναδέλφους του, που όπως είπε προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, να αλλοιώσουν την εικόνα.

Τα λόγια του είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις, καθώς η πολυσυζητημένη υπόθεση, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, με ένα πλήθος από γρίφους να περιμένουν απαντήσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας σημείωσε πως οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δε θα επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέων ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι και να αφήσουν τους συναδέλφους τους να χειριστούν την υπόθεση.

«Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα.

Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι», τόνισε.