Στα τέλη Φεβρουαρίου ο Μάνος και η Ρούλα, οι γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που πέθαναν με αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής για τα δύο κοριτσάκια, είχαν δώσει κοινή συνέντευξη στηρίζοντας ο ένας τον άλλον και τονίζοντας πως δεν τους έχει δοθεί χρόνος να πενθήσουν τα τρία παιδιά που έχασαν. Σήμερα δεν θυμίζει τίποτα εκείνο το ζευγάρι, καθώς έρχεται ο ένας απέναντι στον άλλον.

«Χρόνο να πενθήσεις δεν χρειάζεσαι. Το πένθος δεν είναι χρονικό. Είναι άχρονο. Είναι τροπικό, έχει βάθος συναισθήματος», δήλωσε η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, η οποία επιχειρεί, μιλώντας στο Live News να σκιαγραφήσει την σχέση του ζευγαριού, αλλά και το προφίλ τόσο του πατέρα, όσο και της μητέρας.

 Η στήριξη του Μάνου προς τη Ρούλα ήταν δεδομένη για τον ίδιο έως εκείνη την στιγμή. Μια στήριξη που μέσα σε λίγες ημέρες κατέρρευσε, με τον Μάνο, όπως λένε οι ειδικοί, στο LIVE NEWS να ψάχνει τρόπους για να βγει καθαρός και αλώβητος.

 «Προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ώστε το κοινωνικό σύνολο να διαχωρίσει εκείνον από την Ρούλα», πρόσθεσε η παιδοψυχολόγος.

 Το LIVE NEWS με την αρωγή της λογοθεραπεύτριας Χριστίνας Μπογιατζή επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τα όσα είδαμε και ακούσαμε από το ζευγάρι της Πάτρας τους τελευταίους 2 μήνες.

 «Εγώ δεν βλέπω κανέναν σοκαρισμένο. Μπορεί να έχει σοκαριστεί που ανακάλυψαν τι συμβαίνει, ή ότι την κατηγόρησαν. Αλλά όχι ότι είναι κατηγορούμενη.

 Στο ρεπορτάζ του live News επισημαίνεται ότι όπως βλέπουν οι ειδικοί, περνάει στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να παρουσιαστεί ως θύμα παραπλάνησης από τη γυναίκα του, διευκρινίζοντας ότι στην ίδια πλάνη έπεσαν κι άλλοι μαζί του. «Κι είναι και ασαφές ποιοι είναι ακριβώς; Είναι ο πατέρας του; Επικαλείται λοιπόν ανθρώπους φαντάσματα και βγάζει αυτούς μπροστά για να μην δούμε εκείνον», αναφέρει η ψυχολόγος.

 «Όταν γουρλώνεις τα μάτια σου πολύ, προσπαθείς να δώσεις έμφαση να πείσεις κάποιον. Το καθόλου δεν έπεισε κανέναν», δήλωσε η κ. Μπογιατζή.

 Το σημείο κλειδί που δείχνει προσποίηση, όπως λένε οι ειδικοί, είναι η οργή με… το μέτρο. Ή με τον αριθμό των δολοφονιών.

 «Αν ευθύνεται και για τους άλλους δύο θανάτους για μένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί. Ειλικρινά σου μιλάω και ας πάω εγώ στη φυλακή μετά», είχε δηλώσει ο Μάνος Δασκαλάκης στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

 «Δεν θα μπει στο κελί για το ένα παιδί; Πρέπει να είναι τρία για να μπω μέσα στο κελί; Τι ένα, τι δύο, τι τρία, τι μισό;», σχολίασε η παιδοψυχολόγος.

 Αισθάνεται… πρωταγωνίστρια

Απαθής, ψυχρή με παντελή έλλειψη συναισθήματος… Ίσως το μόνο που αισθάνεται, όπως βλέπουν τα εκπαιδευμένα μάτια, είναι τον εαυτό της πρωταγωνίστρια.

 «Δεν μιλά για τα παιδιά της. Δεν μας λέει τίποτα. Πώς ήταν η Μαλένα όταν ήταν δύο ετών, η Ίριδα όσο πρόλαβε να ζήσει.

Κι αυτό γιατί στο μυαλό της – όπως η ίδια έχει τονίσει- περιστρέφεται γύρω από το το πώς θα αποδείξει την αθωότητα της αλλά και γύρω από τον Μάνο που επικαλείται σε κάθε της συνέντευξη».

 Με κάθε δήλωση της 33χρονης, λένε οι ειδικοί, αποτυπώνεται η πραγματική αλήθεια. Όχι αυτή που περιγράφει με λέξεις…

 «Δεν με νοιάζει ο Μάνος, ουδέν σχόλιο, κάτι τέτοιο…», είχε δηλώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

 Αλλά αυτή που αποκαλύπτεται με τη δεύτερη ανάγνωση:

 «Και τώρα μένουν και μαζί. Κάνουν βόλτες με τη μηχανή, μου είπαν. Βγάζουν φωτογραφίες, την πηγαινοφέρνει στην εργασία της και μάλιστα είχε γίνει μεγάλος ντόρος στην εργασία της κοπέλας. Δεν με απασχολούν αυτά».

 Τρία παιδιά έχουν χαθεί μέσα σε τρία χρόνια με τον πιο μυστήριο τρόπο αλλά για την Ρούλα και τον Μάνο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρωταγωνιστές αυτής της τραγωδίας είναι οι ίδιοι.