Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους ΔασκαλάκηΠισπιρίγκου μετά την εντολή που έδωσε η Εισαγγελία Πατρών.

Οι διωκτικές αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους της 69χρονης γυναίκας, αναζητώντας στοιχεία από νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων που την γνώριζαν, όπως και γιατρών και νοσηλευτών που την είχαν περιθάλψει κατά καιρούς.

Το tempo24 φέρνει στο φως νέα στοιχεία σχετικά με τη σπιτονοικοκυρά, αποκαλύπτοντας πως πριν τον Μάνο Δασκαλάκη, άλλος άνδρας είχε αναλάβει να διεκπεραιώνει τις οικονομικές συναλλαγές της 69χρονης, καθώς είχε ήδη εμφανίσει κινητικά προβλήματα.

Η 69χρονη γυναίκα ήρθε στην Πάτρα το 1955, καθώς ο πατέρας της που υπηρετούσε στην τότε Χωροφυλακή είχε μετατεθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Μικρό κοριτσάκι έπαιζε στην γειτονιά της Μπιζανίου, παρέα με άλλα παιδιά που θα συναντούσε αργότερα στην πορεία της ζωής της, καθώς ο πατέρας της έχτισε στο νούμερο 27 του δρόμου , που τότε δεν είχε καν άσφαλτο, το ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

Φοιτήτρια πιά, μεταβαίνει στην πρωτεύουσα για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί θα συνεχίσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως φιλόλογος σε σχολεία, ενώ παράλληλα θα παντρευτεί δικηγόρο και ο πατέρας της, όπως είχε διαρρεύσει στην γειτονιά της Πάτρας θα την προικίσει με πολλές λίρες.

Ο παιδικός φίλος

Χρόνια μετά θα επιστρέψει με τον άνδρα της στην Πάτρα και θα διαμείνουν στο σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Θα μείνει μόνη όμως, καθώς η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι και ο σύζυγός της πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς μερικά μέτρα μακριά από την εξώπορτα του σπιτιού τους.

Από τότε η γυναίκα που ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνική, κλείνεται στον εαυτό της. Τα κινητικά προβλήματα που έρχονται να προστεθούν την φθάνουν πιά σε όρια πλήρους απομόνωσης. Τότε το γειτονόπουλο, με το οποίο έπαιζε μικρή έρχεται να βοηθήσει. Ο άνδρας αναλαμβάνει όλες τις οικονομικές συναλλαγές της σπιτονοικοκυράς σε τράπεζες, υπηρεσίες κ.α. έχοντας πληρεξούσιο για να μπορεί να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις της.

Ο ερχομός του Μάνου και της Ρούλας

Τότε το ισόγειο της οδού Μπιζανίου ήταν νοικιασμένο σε άλλη οικογένεια , ενώ η 69χρονη διέμενε πάντα στον δεύτερο όροφο. Την περίοδο 2016 -17 εμφανίζεται η οικογένεια Δασκαλάκη στο ισόγειο της διόροφης οικίας και για άγνωστο λόγο ο παιδικός φίλος απομακρύνεται και την είσπραξη της σύνταξης, τις επαφές με τα πιστωτικά ιδρύματα, εφορία κλπ, αναλαμβάνει με πληρεξούσιο ο Μάνος Δασκαλάκης.

Η σπιτονοικοκυρά πιά έχει έντονα κινητικά προβλήματα και μια γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία την φροντίζει, ενώ φυσικοθεραπευτής πηγαίνει στο σπίτι δύο φορές την εβδομάδα. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες στην εσωτερική σκάλα του σπιτικού είχε τοποθετηθεί αναβατήριο για τις περιπτώσεις που θα χρειαζόταν μετακίνηση η 69χρονη.

Η γυναίκα θα καταλήξει στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στο νοσοκομείο του Ρίου και πλέον οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, δεδομένου πως εάν χρειάστει θα γίνει και εκταφή της σορού για τυχόν σημαντικά ευρήματα.

Πάντως η έως τώρα έρευνα που έχει γίνει ανέδειξε χρέη που είχαν δημιουργηθεί από την 69χρονη (οφειλές 196.000 ευρώ σε τράπεζες), ενώ υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ , ύψους 14.350 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 69χρονη είχε εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει το διόροφο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.