Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το φετινό Πάσχα θα θυμίζει πολύ περισσότερο την προ COVID-19 εποχή, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας, τα οποία παραμένουν σε ισχύ και θα χαλαρώσουν μετά την εορταστική περίοδο.

Την προσοχή των πολιτών ενόψει του Πάσχα εφιστά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό φέτος», τόνισε μιλώντας στο ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τόνισε ότι πρέπει να πάμε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και με αποστάσεις». 

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον 2 του κοροναϊού είναι πολύ μεταδοτική και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να προστατέψουμε τις οικογένειες μας, γυρνώντας από τις διακοπές του Πάσχα.

Ο ιός είναι εδώ και χρειάζεται προσοχή

Μιλώντας λίγο αργότερα στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!», η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι παρά την άρση των περισσότερων περιορισμών, «ο ιός είναι εδώ».

«Φοβάμαι γιατί έχουμε χαλαρώσει. Ο ιός είναι εδώ, θα συνεχίσει να είναι και χρειάζεται προσοχή. Βεβαίως να διασκεδάσει ο κόσμος γιατί πιέστηκε δύο χρόνια, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στους εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα εκεί που θα υπάρχει πολύς κόσμος».

Η κ. Παγώνη επισήμανε ότι πριν φύγουμε για διακοπές αλλά και γυρνώντας, θα πρέπει να υποβληθούμε σε rapid ή self-tests, ειδικά οι μαθητές πριν επιστρέψουν στο σχολείο.

Η μερική άρση των μέτρων, «δε σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον ιό».

«Οι σκληροί δείκτες (θάνατοι & διασωληνωμένοι) είναι υψηλοί. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, απλώς με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζουμε την κατάσταση διαφορετικά. Είναι πλέον στον καθένας μας να αποφασίζουμε και για το τι θα κάνουμε».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση είναι απαραίτητος, καθώς «έτσι θα εξασφαλίσουμε αντισώματα έναντι του ιού», ενώ νέα μέτρα, σκληρά, τον Σεπτέμβριο δε θα υπάρξουν.